Офіційна заява Чернівецької НКН

2013-04-27 00:00:00

Всеукраїнська громадська організація «Ніхто Крім Нас » в Чернівецькій області стурбована останніми заявами окремих авторів, представників громадських організацій ,державних структур ,як в друкованих ЗМІ, так і на сайтах інтернет видань ,стосовно за політизованості, неупередженості в діях нашої організації навколо ситуації ,яка склалася навколо Чернівецького обласного госпіталя для інвалідів ВВ.

В статтях висвітлюється негатив інформації ,який немає жодного підтвердження. Ніхто з авторів навіть не намагався перевірити діяльність нашої організації. За короткий термін ( з моменту реєстрації пройшло півтора року) було зроблено без жодної держаної підтримки багато корисних та необхідних для суспільства речей( активна робота з молоддю в плані військово спортивного патріотичного виховання, створений військово спортивний клуб, де загартовують своє здоров’я діти з різних сімей, в тому числі і з проблемних, проводяться турніри по Дзюдо, боксу, організовуються літні табори ,куди запрошуються діти з різних областей, здійснюється підготовка юнаків до служби в Збройних Силах України та інших військових підрозділах, проводяться концерти із залученням творчих колективів міста , ветеранів військової служби та учасників бойових дій.) Це не весь перелік рутинної роботи ВГО «Ніхто Крім Нас» в Чернівецькій області.

Але одним із основних напрямків нашої статутної діяльності – є захист прав ветеранів та інвалідів локальних війн не лише нашої організації, а тих хто звертається за необхідною допомогою. Дуже часто ми спостерігаємо, коли вказана категорія навіть не знає про існування інших ветеранських організацій, які покладені захищати їхні інтереси. Там вимагають ,або обов’язкове членство, або посилають людей по кабінетам без всякої підтримки. Ми ні в якому випадку нікого не звинувачуємо. Але ,вибачте жити лише з державного фінансування ( хоча теж необхідно)може люба структура. Сьогодні наша організація знаходиться на повному самофінансуванні, за рахунок власних коштів та меценатів ми ведемо свою статутну діяльність.

Тому ,лише з’являються незалежні громадські організації на кшталт ВГО «Ніхто Крім Нас», які починають активну роботу на користь суспільства, на його об’єднання ,відразу в декого виникає бажання звинуватити їх у всіх гріхах( в розвалі УСВА, хоча там вже давно існує проблема, в політичному замовленні, тощо). З боку ВГО «Ніхто Крім Нас» не разу не звучали звинувачення ,а ще більше того безпідставні в адресу тої чи іншої ГО, або когось особисто. Ми просто робимо свою роботу ,а в більшості випадків ту , до якої мала би долучитися держава в першу чергу.

А щодо госпіталя ,то там дійсно є серйозні питання ,які стосуються ,як самих пацієнтів, так всього персоналу цього закладу. Один лише висновок КРУ за останні три роки від лютого 2012 року про завищення цін на закупку продуктів ,говорить про те ,що закупка велася без тендерної процедури, а це вже порушення законодавства. Є багато інших питань . Це вже компетенція правоохоронних структур.

Тому на сьогодні , ми рахуємо всі звинувачення в нашу адресу безпідставними ,бездоказовими та готові до зустрічі з усіма бажаючими висвітлити нашу діяльність більш предметно в межах міста та області. Ми прагнемо лише до консолідації суспільства , ми проти корупції в органах державної влади, ми готові допомагати владі боротися з цією корупцією, включаючи своїх представників в Громадські ради ,тощо. Сьогодні ми готові до плідної співпраці, як з органами виконавчої влади ,так і з громадськими організації, тощо.

Тим ,хто не знає звідки взялася назва нашої організації та що це означає, пояснюємо – це гасло повітряно десантних військ. Для багатьох ,хто служив - це багато чого значить. Для нас та для членів нашої організації- ознака того ,що Ніхто Крім Нас самих не змінить нас самих та не змінить ситуацію на краще в державі в цілому. Разом ми сила .Ніхто крім Нас.

Наша адреса в м. Чернівці: вул. Червоноармійська 184/301,готель «Турист», ІІІ поверх, тел.0958609055

Прес-служба ВГО «Ніхто Крім Нас» в Чернівецькій області.

Unable to Connect to tcp://informer.gismeteo.ru:80. Error #110: Connection timed out