Чернівецька НКН на захисті українського сільського товаровиробника

2013-02-09 00:00:00

Свавілля чиновників, тотальна корупція, бандитизм та рейдерство стали нормою українського сьогодення.  Не стала виключенням таких ганебних явищ і Чернівецька область.

Так, 30 січня 2013 року на стіл прокурору області Ковалю П.О. лягло звернення директора ТОВ "Агрофірма Дністер" з Сокирянського району Препелиці П.М. з проханням вжити заходи прокурорського реагування щодо рейдерського захоплення майна його товариства.

В зверненні йшлося про те, що шляхом шахрайства та недобросовісного виконання умов домовленостей інвестор, фермерське господарство "Украгро" в особі засновника Недільського В.І. з сусіднього Кельменецького району із залученням Державної служби охорони без рішення суду рейдерським шляхом захопило майно товариства.

Вранці 16 січня цього року обслуговуючий персонал свиноферми,  ферми ВРХ та коней, складів з концентрованими кормами, насінням зернових культур та паливно - мастильними матеріалами зустріла нова охорона та поміняні замки дверей цих приміщень.

Відчуваючи підтримку, сприяння та покровительство місцевої влади, засновник фермерського господарства "Украгро" Недільський В.І. уникає контакту з директором ТОВ "Агрофірма Дністер" Препелицею П.М. для мирного вияснення спірних питань, а правоохоронні органи любязно рекомендують потерпілій стороні звернутись до суду.

Враховуючи те, що тварини, які належать товариству "Агрофірма Дністер" залишились без належного догляду а запаси кормів, заготовлених для їх утримання в зимовий період, новими господарями витрачаються на власний розсуд, добре усвідомлюючи те, що наші суди - самі справедливі суди в світі, засідання яких, по замовленню влади можуть тягтись роками, П.М. Препелиця звернувся по допомогу до Чернівецької обласної громадської організації "Ніхто крім нас".

9 лютого на тракторній бригаді товариства зібрались Гвіздівчани, які прийшли висловити свій гнів подібним методам вирішення майнових спорів. Члени громадської організації "Ніхто Крім Нас" розповіли зібранню цілі та завдання громадської організації, яка відповідно до Статуту захищає законні права громадян України від посягань нечесних ділків, що збагачуються подібними шахрайськими методами.

Головою обласної  організації ВГО "Ніхто Крім Нас" Юрієм Ковальцем було доведено до відома всіх громадян, присутнім працівникам міліції та сторонам майнового конфлікту, що в разі затягування владними та судовими органами вирішення даного майнового спору, громадська організація залишає за собою право використати всі можливі законні методи реагування для відновлення тріумфу справедливості на цій багатостраждальній Сокирянській землі.

Крім того, члени громадської організації "Ніхто Крім Нас" закликали мешканців села Гвіздівці самоорганізуватись, спільними зусиллями захистити свої права, гарантовані їм Конституцією України, та переобрати місцеву владу, представники якої навіть після запрошення начальника Сокирянського райвідділу міліції, відмовились прибути до своїх виборців.

Таким чином в результаті бездіяльності місцевої влади створилася конфліктна ситуація в регіоні.

Unable to Connect to tcp://informer.gismeteo.ru:80. Error #110: Connection timed out