Фальсифікації на виборах

2012-11-01 00:00:00

Один з лідерів НКН Черніговщини Володимир Гончар заявляє, що влада зухвало протягнула в парламент Олега Ляшка.

Кандидат в народні депутати України по 208 округу, громаднська активістка яку підтримував рух «Ніхто, Крім Нас», Людмила Ходос, заявляє, що на 208 окрузі вибори пройшли із масовими системними порушеннями.

Самовисуванка Людмила Ходос стверджує, що статистика, згідно якої в окрузі, Об'єднана опозиція по багатомандатому округу набрала 25%, а представник від ОО В’ячеслава Неволько у цьому ж одномандатному отримав трохи більше, як 8% здається симптоматичною, бо люди переважно голосують за того кандидата, партію якого вони підтримали. Людмила Ходос повідомляє, що ще до голосування округ 208 був зазначений спостерігачами, як один з найпроблемніших, але якщо до голосування тут панували підкуп виборців та чорний піар, то у день голосування та при підрахунку це продовжилося. По 208 округу від дільниць до дільниць їздили автобуси із підозрілими людьми, а хворих, які захотіли голосувати на дому було аж 7%, ніби в нас якась пандемія.

Один з лідерів військово-громадянського руху «Ніхто, Крім Нас» Володимир Гончар, який підтримував громадянську активістку Людмилу Ходос та був її довіреною особою заявляю про вірогідність масових фальсифікацій на користь Олега Ляшка.

«На виборчих дільницях було затримання сигналу з трансляцій веб-камер на дві-три хвилини, а на деяких дільницях ми не змогли побачити відеоспостережння, гадаю, що через те, що воно взагалі на велося. В Окружну виборчу комісію протоколи з виборчих дільниць приїхали незапечатаними. Так само незапечатаними були бокс із бюлетенями, - повідомляє Володимир Гончар, - голови дільничних комісій за в Окружну виборчу комісію приїжджали туди маючи із собою печатки та переписували протоколи прямо сидячи на боксах, а ще й розписувалися за всіх членів дільничних комісій. Ми маємо фотографії цього так званого підрахунку у ОВК. Крім того, голова окружної Таміла Казачок попросила голів дільничних комісії покинути приміщення ОВК, забрати бокси та приїхати у п’ятницю. Цифри перемоги Ляшка мать цілком фантомний характер».
Володимир Гончар заявляє, що голови дільничних комісій до повного підрахунку взагалі не мають права покидати ОВК, а їх відправляли додому. 
Людмила Ходос заявляє, що вона не увійшла в трійку лідерів перегонів, але вона виступає за чесні результати та переконана, що якщо Олег Ляшко хоче мати імідж демократичного політика йому просто необхідно ініціювати повторний перерахунок голосів. Бо те, як поводилася кампанія та відбувався підрахунок голосів, позбавляє його мандат легітимності і очах народу, це шлях до авторитаризму.

Прес-служба Військово-Громадянського руху «Ніхто, Крім Нас»: 050 386 36 16

Unable to Connect to tcp://informer.gismeteo.ru:80. Error #110: Connection timed out