Чернігівське НКН вимагає у влади зберегти музей-садибу українського Страдиварі

2012-09-25 00:00:00

В селі Чапаєвка Чернігівської області заради продажу землі місцева сільрада готова зруйнувати унікальний краєзнавчий музей, будинок, у якому якійсь час жив та працював всесвітньовідомий майстер музичних інструментів, засновник вітчизняної школи майстрів українських бандур Олександр Корнієвський.

Мешканці села готові викупити землю та створити музей-садибу великого майстра бандур, втім місцева сільрада готова продати будинок на будматеріали аби заробити на продажу землі.
Чернігівська організація «Ніхто, Крім Нас» у особі голови організації Ігоря Сердюка офіційно звернулася до прокуратури та міністра культури із заявою перевірити діяльність сільради та зберегти музей. Чернігівської області з проханням взяти під особистий контроль та посприяти у вирішенні питання відкриття музею-садиби видатного бандуриста Корнієвського.
У зверненні голови Чернігівської НКН Ігоря Сердюка йдеться: «Висловлюючи волю, настрої та патріотичні почуття Чапаєвської громади та відповідно до п.2ст.21 Закону України «Про громадські об’єднання», Закону України «Про звернення громадян» просимо інформувати щодо стану цього будинку. До вирішення питання Міністерством культури України та прокуратурою Чернігівської області забезпечити збереження садиби українського Страдиварі».

Unable to Connect to tcp://informer.gismeteo.ru:80. Error #110: Connection timed out