Афганці Буковини та Донбасу створили військово-патріотичний табір

2012-07-21 14:44:02

У Чернівецькій області в урочищі Лужки на Вижниччині 16 липня розпочав роботу триденний молодіжний табір.

Його зорганізували ветерани Афганістану та військові з військово-громадянського руху «Ніхто, крім нас» Буковини та Донбасу.

Влітку рух проводить військово-патріотичні табори та дитячі змагання по різних регіонах, де хлопчиків вчать веслуванню, верховій їзді, рукопашному бою. Молодіжний табір на Буковині проводиться вперше та має свою специфіку.

Це захід єднання, - каже голова організації «Ніхто, крім нас» в місті Чернівці Юрій КОВАЛЕЦЬ. – Програмою табору передбачено не тільки похід у гори, тренування, розбирання макетів зброї, а й своєрідні польові лекції про прагнення нашої держави до незалежності, про те, що нема двох частин України, що вона єдина. Ми чудово розуміємо, що закон про другу державну мову - це форма розбрату, яку політики нам пропонують, щоб ми забули, про соціальні негаразди, дитячу безпритульність, безробіття, наркоманію, корупцію.

Влада не вирішила жодної з проблем, втім намагається переконати Східну Україну, що у них є проблеми з мовою, а потім кидає нам конфлікт, запропонувавши другу державну мову».
Юрій Ковалець розповів, що напередодні проведення табору в Сєвєродонецьку звільнили з роботи одного з членів руху за те, що він відмовив керівнику та не підписав «Воззваніє в поддержку русского язика».

Такі міжрегіональні табори і надалі відбуватимуться у різних областях України.
- Цим заходом ми не лише допомагаємо дітям здобути навички військової школи, а й хочемо показати владі, що ми не біомаса, якій можна втовкмачити будь-яку брехню, - пояснив Ю.Ковалець. - І якщо держава не здатна дати дітям патріотичне виховання, то ми як можемо будемо самі компенсувати це.

http://molbuk.ua/chernovtsy_news/48532-afganc-bukovini-ta-donbasu-stvorili-vyskovo-patrotichniy-tabr.html

 

Unable to Connect to tcp://informer.gismeteo.ru:80. Error #110: Connection timed out