Всеукраїнська благодійна акція по здачі крові

2013-10-28 15:05:50

Всеукраїнська громадська організація "Ніхто крім нас" 1 листопада проводить всеукраїнську благодійну акцію по здачі донорської крові.

Для всіх небайдужих доводимо до відома що на сьогоднішній день плачевна ситуація по відбору донорської крові, яку потребуюсь хворі. Запрошуємо приєднатись громадські організації та всіх свідомих небайдужих людей. День проведення акції 1 листопада 2013 року.


Контакти відповідальних осіб по областям України:

Луцьк - 095 105 64 95 Андрій Зубков

Львів - 096 465 09 99 Роман Тупий

Ужгород - 050 538 20 85 Михайло Куцкір

Хмельницк - 067 720 10 07 Валерій Лесков

Вінниця - 097 070 05 10 Петро Семенець

Фастів - 067 467 46 22 Василь Кучер

Кіровоград - 095 893 10 93 Олег Копил

Херсон - 050 315 05 00 Юрій Бичковський

Крим (Феодосія) - 050 576 58 24 Віктор Антілогов

Донецьк - 066 306 32 13 Сергій Михайлець

Чернівці - 050 929 63 63 Юрій Ковалець

Житомир - 097 579 33 19 Євгеній Мірошніченко

Пам'ятка донора крові: Як здати кров? Вирішивши стати донором, людина робить відповідальний вибір. Ще вчора він відповідав тільки за стан свого здоров'я, а сьогодні - вже і за самопочуття інших людей. Відтепер у його житті з'явився особливий, невідомий раніше сенс - дарувати здоров'я тим, хто потрапив в біду, і знаходити тим самим «кровних хрещеників» - братів, сестер, дітей. Донор несе надію і здоров'я десяткам людей. Тому він не може ризикувати собою заради сумнівних задоволень. Тому, якщо Ви вирішили стати донором, Вам необхідно навчитися берегти себе заради інших. Здоровий спосіб життя донора передбачає правильне харчування і прийом вітамінів, відмова від надмірного вживання алкоголю, бажано - і куріння, дотримання інтервалів між дачами крові. Важливо, щоб `донорство не заподіяло шкоди ні донору, ні реципієнту. Якщо з якихось причин лікар сьогодні не допускає Вас до дачі крові, необхідно прислухатися до його рекомендацій. Краще один раз утриматися від дачі крові, ніж потім бути вимушеним назавжди відмовитися від донорства. Якщо Вас щось турбує, обов'язково порадьтеся з лікарем на Станції переливання крові. При дотриманні простих правил `донорство буде корисним для Вашого здоров'я і може на довгі роки стать стилем життя. Адже якщо Ви - донор, означає, Ви здорові. Більшість людей можуть здавати кров, якщо вони: - Почуваються добре та мають бажання допомогти. - Не мають протипоказань до донорств. - Віком від 18 до 60 років. - Вагою від 50 кг. - Мають паспорт громадянина України.

Готуючись до здачі крові, необхідно дотримуватись таких правил: - Напередодні, ввечері, необхідно повечеряти, при цьому не можна вживати жирну, молочну їжу та напої, які містять алкоголь. - У день дачі крові бажано відпочити, легко поснідати та не планувати на цей день серйозних справ, інтенсивне фізичне навантаження, прийом алкоголю. - Не бажано в цей день управляти транспортними засобами через емоційне збудження, яке буває, як правило, у всіх. - За 2 години до та 2 години після дачі крові палити небезпечно і для Вас, і для того, кому попаде Ваша кров. Що робити перед здачею крові: - намагайтесь регулярно і збалансовано харчуватися, напередодні здачі дотримуйтесь спеціальної дієти; - вживайте побільше рідини; - відмовтесь від вживання алкоголю за 48 годин до процедури; - утримайтеся від вживання аспірину, анальгіну і ліків, що містять аспірин і анальгетики, за 72 години до процедури; - по можливості, не паліть за годину до процедури; - обов'язково виспіться, відпочиньте. Як харчуватися перед здачею крові: - напередодні відмовтесь від жирного, смаженого, гострого, копченого, молочних продуктів, яєць. - рекомендується солодкий чай, узвар, хліб, сухарі, сушки, відварні крупи, макарони на воді без масла, соки, морси, компоти, мінеральна вода, овочі, фрукти (крім бананів). Дотримання цих вимог особливо важливе, якщо ви здаєте тромбоцити або плазму. Не виконання цих порад може зашкодити якісно провести сепарацію Вашої крові (відділення необхідних компонентів) і зробить неможливою здачу. Під час здавання крові - Дайте знати в будь-якому випадку, якщо Ви почуваєте себе недобре - Обов'язково повідомляйте лікаря про можливі ускладнення під час здавання Після здавання крові - Відпочиньте протягом 10 хвилин - З'їжте легку їжу та випийте солодкий чай - Якщо ви недобре почуваєтеся, повідомте персонал - Протягом 2-3 годин не піднімайте нічого важкого рукою, з якої брали кров - Краще уникати інтенсивних фізичних навантажень протягом наступних 12 годин. - Алкогольні напої краще не приймати раніше ніж через 8 годин. - Прагніть часто та регулярно харчуватися протягом двох діб. - Вживайте підвищену кількість рідини протягом двох діб. - Обмежень по водінню автомобіля в день кроводачі немає. - Приходьте ще раз здати кров через відновний термін.

Якщо Ви здорові, але ще не є донором, не зволікайте ні секунди і зробіть все, щоб усунути це прикре непорозуміння. Хай донорство дає Вам відчуття гордості і радості за врятовані життя. Даруйте здоров'я та будьте здорові!

Unable to Connect to tcp://informer.gismeteo.ru:80. Error #110: Connection timed out